Μεταμορφώνοντας τα όνειρά μας

Αυτή τη χρονιά το εργαστήριο αφιερώνεται σε όλα αυτά τα προσωπικά και συλλογικά όνειρα του ξύπνιου που χρειάζονται χώρο και τρόπο για να αναδυθούν απο μέσα μας.
Η φετινή μας συνάντηση θα είναι βασισμένη πάνω στην παρεμβαίνουσα μη-κατευθυντική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία και τη Χοροκινητική Θεραπεία και εμπλουτισμένη από σύγχρονες σωματικά επικεντρωμένες πρακτικές από τον χώρο της θεραπείας του τραύματος.

 

Ο στόχος της συνάντησης είναι να προωθηθεί η θεραπεία και η ψυχική ανθεκτικότητα.

 

Στη διάρκεια αυτών των ημερών θα δημιουργήσουμε μια ομάδα μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο για να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε στον τρόπο που ακούμε και βλέπουμε τον εαυτό μας/τους άλλους/τη φύση, να δώσουμε χώρο σε μια πιο ενσώματη παρουσία μας, να εξερευνήσουμε δημιουργικά μονοπάτια έτσι ώστε τα όνειρά μας να φανερωθούν, να μοιραστούμε και να βρούμε νέους τρόπους να είμαστε παρόντες/ούσες και να δράσουμε/υλοποιήσουμε τα όνειρά μας.

 

Ας ονειρευτούμε ξύπνιοι το μέλλον, τον κόσμο.

 

Ας ξυπνήσουμε τα όνειρά μας.

 

Η δουλειά στην ομάδα σέβεται το εδώ και τώρα της ομάδας και η συντονίστρια θα ακολουθήσει τη δυναμική της ομάδας συνοδεύοντας τις αναδυόμενες ανάγκες και επιθυμίες με κατάλληλες δημιουργικές προτάσεις.

 

– – –

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των 6 ημερών θα ακολουθήσουμε την παρακάτω δομή:

 

Πρώτες μέρες: Προσγείωση, εξοικείωση με την ομάδα και το περιβάλλον. Ακούγοντας το σώμα μου. Φροντίδα. Ζέσταμα. Δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο.
Στη μέση της εβδομάδας: Εξερευνώντας τα όνειρα μας. Δίνοντας χώρο στη Φύση να ακουστεί. Ελευθερώνοντας την κίνηση μου. Βρίσκοντας τρόπους για βαθύτερες συνδέσεις με την ομάδα και τη Φύση. Προσκαλώντας το άγνωστο. Σιωπή. Εξερευνώντας τρόπους να ακούω και να βλέπω. Δουλειά στη θάλασσα, τη νύχτα, στο ξημέρωμα.

 

Τελευταίες μέρες: Ολοκλήρωση. Αποκρυστάλλωση της δουλειάς. Πώς οι καινούριες μας εμπειρίες/συνειδητοποιήσεις μπορούν να συνδεθούν με την καθημερινή μας ζωή. Καινοτόμες ιδέες. Συνδέσεις με το μέλλον.

 

Αυτό το εργαστήριο απευθύνεται σε όποιον αισθάνεται την ανάγκη για βαθύτερη σχέση με την Φύση, λαχταρά την συνάντηση με άλλους, θέλει να επικεντρωθεί στο σώμα και στην κίνησή του, θέλει να εμπνευστεί και να ενισχυθεί για αλλαγή, θέλει να δουλέψει με άλλους για την ενίσχυση των πηγών μας, ψάχνει ανοίγματα για να ακούσει και να δει τα όνειρα που θέλουν να πραγματοποιηθούν.

 

Το εργαστήριο στοχεύει στη διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης.

 

Το Σπίτι των Κενταύρων φιλοξενεί το εργαστήριο για ένατη συνεχή χρονιά και το υποστηρίζει με σεβασμό και αγάπη. Ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη του, παλιά, καινούρια, παρόντα.
Το εργαστήριο έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

 

Θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα αγγλικά εφόσον το εργαστήριο παρακολουθήσουν αλλόφωνοι.

 

– – –

 

συντονίστρια:
Αγγελική Μπιτζαράκη
Χοροκινητική Ψυχοθεραπεύτρια (MSc)
Παρεμβαίνουσα μη-Κατευθυντική προσέγγιση
Κοινωνική Ανθρωπολόγος

Η Αγγελική είναι ενεργή ψυχοθεραπεύτρια εκπαιδευμένη στη συστηματική και σε βάθος εμπλοκή στο σώμα και στην κίνηση στη θεραπευτική διαδικασία. Δουλεύει στον τομέα της ψυχικής υγείας τα τελευταία 15 χρόνια. Ο τρόπος που διευκολύνει την ομαδική διαδικασία ενσωματώνει οργανικά τις αρχές της Χοροκινητικής Ψυχοθεραπείας και της Παρεμβαίνουσας μη Κατευθυντικής. Οι μέθοδοι και οι τεχνικές ενημερώνονται από σύγχρονες σωματικά επικεντρωμένες έρευνες. Η θεραπευτική της πρακτική σέβεται αι συνδεέι την λεκτική με την μη λεκτική (σωματική, εκφραστική, δημιουργική) επικοινωνία.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων
Συνολικό κόστος 450 ευρώ
early bird 405 ευρώ μέχρι τις 10 Ιουνίου
ειδική τιμή για όσους παρουσιάζουν οικονομική δυσχέρεια

 

για συμμετοχή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα :
https://www.kalikalos.com/…/323/transforming-our-dreams/

 

για περισσότερες πληροφορίες:
+306972131847
tosohoro@gmail.com
www.tosohoro.com