Εκπαίδευση στο Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ Nuad Bo-Rarn

Εκπαίδευση 30 ωρών με πιστοποίηση από μια από τις μεγαλύτερες σχολές της Ταϋλάνδης, της ITM του Chiang Mai, που απευθύνεται σε επαγγελματίες μασέρ, δασκάλους γιόγκα, φυσικοθεραπευτές αλλά και όσους θέλουν να χτίσουν με εμπιστοσύνη το άγγιγμα τους, να αναπνέουν συνειδητά, να γίνουν δότες και δέκτες, να γνωρίσουν το NUAD BO-RARN, το παραδοσιακό μασάζ της Βόρειας Ταϊλάνδης.

Η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Λυδία Κώνστα θα διδάξει τις βασικές τεχνικές για την ανακούφιση της έντασης και την τόνωση της ενέργειας, σε ένα σεμινάριο διάρκειας 6 ημερών με ένα πρόγραμμα που θα συνδυάζει θεωρητική και πρακτική διδασκαλία, εξάσκηση, γιόγκα και την ολοκλήρωση του σεμιναρίου με την αξιολόγηση των σπουδαστών.

 

Πού: 
Το Σώχωρο, Βαλαωρίτου 6
www.tosohoro.com

 

Πότε:

Παρασκευή 7/2 16.00-21.00
Σάββατο 8/2 16.00-21.00
Κυριακή 9/2 11.00-16.00 (17.00-19.00 Πρακτική Εξάσκηση)

Σάββατο 22/2 16.00-21.00
Κυριακή 23/2 11.00-16.00 (17.00-19.00 Πρακτική Εξάσκηση)

Σάββατο 29/2 11.00-16.00 εξετάσεις και απονομή πτυχίων

 

Τι θα μάθουμε;
Αυτό το σεμινάριο καλύπτει την μπροστινή θέση (Front Position) από τις πατούσες μέχρι το κεφάλι.
• Παρουσιάζει την έννοια των ενεργειακών γραμμών (SEN)
• Διδάσκει διατάσεις, σημεία πίεσης/βελονισμού και τη σωστή χρήση του σωματικού βάρους χρησιμοποιώντας αντίχειρες, παλάμες, αγκώνες, γόνατα και πατούσες.
• Δίνει έμφαση στις βαθιές πιέσεις στην κοιλιά (Hara)
• Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα μπορούν να δώσουν ένα αποτελεσματικό Ταϋλανδέζικο μασάζ διάρκειας 1 – 1 ½ ώρας.

Μια ολοκληρωμένη παρουσίαση και πρακτική διδασκαλία του πρώτου επιπέδου Παραδοσιακού Ταϋλανδέζικου Μασάζ, με σημειώσεις και πιστοποίηση από μια από τις μεγαλύτερες σχολές της Ταϋλάνδης, της ITM του Chiang Mai, με έμφαση στη ροή των κινήσεων, στην ευαισθησία και κατανόηση των εκάστοτε αναγκών, με την αντίληψη της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου.

Η Λυδία Κώνστα διδάχτηκε Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ στη Σχολή ITM (International Thai Massage School) στο Chiang Mai στη Βόρεια Ταϊλάνδη, την πνευματική πρωτεύουσα της χώρας, απ’ όπου και απέκτησε πτυχίο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης.
Είχε προηγηθεί η ενασχόλησή της με την αρωματοθεραπεία και την παρασκευή ελαίων για θεραπευτική, καλλωπιστική και χαλαρωτική χρήση.
Η αγάπη της για το Ταϋλανδέζικο μασάζ την οδήγησε στο να εξασκεί όλο και περισσότερο το ‘nuad bo rarn’ σε ατομικές συνεδρίες και να καθοδηγεί εργαστήρια πάνω στην Τέχνη του Παραδοσιακού Ταϋλανδέζικου Μασάζ.
Είναι Εθελόντρια Νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού.
Η Λυδία Κώνστα είναι επίσης σκηνοθέτης μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, με πολλές συμμετοχές σε κινηματογραφικά Φεστιβάλ και έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ3 κάνοντας παραγωγή και σκηνοθεσία της σειράς ‘Βότανα Καρποί της Γης’.

« – Ήταν μεγάλη μου τιμή να διδαχθώ από πρώτο χέρι μια Τέχνη τόσο πολύτιμη από έναν λαό που σέβεται βαθιά το ανθρώπινο Σώμα και Πνεύμα….Μου έδωσαν την δυνατότητα να χρησιμοποιώ την Σοφία τόσων αιώνων συνδυάζοντας την Γνώση, την Εμπειρία, και τον Σεβασμό σε μια πρακτική αλλιώτικη από τις άλλες!»

 

– – – – – – –

 

Τι είναι το Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ;
Το παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ (Nuad Bo Rarn) είναι μια αρχαία τεχνική, αφού εκτιμάται ότι εφαρμόζεται εδώ και 3.000 και πλέον έτη και προέκυψε από έναν συνδυασμό επιρροών από την Ινδία, τη Κίνα και παραδόσεις της Ταϊλάνδης. Ουσιαστικά αποτελεί συνδυασμό τεχνικών ολιστικής ρεφλεξολογίας και γιόγκα που εστιάζει στην εμπειρία του ανθρώπινου σώματος σαν σύνολο.

 

Πώς δουλεύει;
Δουλεύει πάνω στις ενεργειακές γραμμές που είναι γνωστές σαν ‘Sen’ και διατρέχουν όλο το ανθρώπινο σώμα. Απελευθερώνει τα ‘μπλοκαρισμένα’ σημεία, εξισορροπεί την ενέργεια με παρόμοιο τρόπου που δουλεύει ο κινέζικος βελονισμός, ενεργοποιεί την αυτοΐαση του οργανισμού, ηρεμεί το νευρικό σύστημα καταπολεμώντας το στρες, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει την ευλυγισία και την κινητικότητα, βοηθάει στην θεραπεία μακροχρόνιων τραυματισμών και μυϊκών πόνων

 

Τι περιλαμβάνει μια συνεδρία;
Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ο δότης αξιοποιεί τους αντίχειρες, τα δάχτυλα, τις παλάμες, τους πήχεις, τους αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα του για τον χειρισμό και την διέγερση του σώματος. Υπάρχει μεγάλος αριθμός διαφορετικών τεχνικών, έτσι ώστε η συνεδρία να προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε δέκτη.

 

Το Ταϋλανδέζικο Μασάζ γίνεται στο δέκτη ενώ φοράει άνετα ρούχα, όπως φόρμα γυμναστικής και Τ-shirt. Η κάθε συνεδρία του Παραδοσιακού Ταϋλανδέζικου Μασάζ λαμβάνει χώρα σε ήρεμη ατμόσφαιρα, στο πάτωμα πάνω σε ένα στρώμα.

Περιλαμβάνονται:

  • - 30 Διδακτικές ώρες
  • - Αναλυτικές σημειώσεις
  • - Πιστοποίηση / Certificate από την εκπαιδεύτρια και δυνατότητα πιστοποίησης από τη σχολή ITM, Chiang Mai, Thailand
  • - Και ωριαία συνεδρία μασάζ με την εκπαιδεύτρια.

Κόστος συμμετοχής:

  • 360 ευρώ
  • Η προκαταβολή (100 ευρώ) είναι απαραίτητη για κράτηση θέσης.
  • Ο αριθμός των σπουδαστών είναι περιορισμένος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

  • 6974438463
  • Λυδία Κώνστα, Εκπαιδεύτρια Ταϋλανδέζικου Μασάζ