Διαδικτυακή Ομάδα Στήριξης – Φροντίδα, Έκφραση και Επικοινωνία

Έξι Ομαδικές Συναντήσεις 

σωματικά επικεντρωμένη θεραπευτική ομάδα

…γιατί πολλές φορές μόνο το να μιλούμε δεν είναι αρκετό…

Στόχος αυτών των συναντήσεων είναι τα μέλη της ομάδας να υποστηριχτούν ψυχικά σε αυτή την κατάσταση της φυσικής και κοινωνικής απομόνωσης, του αυξανόμενου άγχους και φόβου, της πολυεπίπεδης κρίσης.

 

Υπάρχει ανάγκη από φροντίδα.

Εξερευνώ και μαθαίνω τρόπους να φροντίζω τον εαυτό μου – από μέσα προς τα έξω. Με ήπιο και απαλό τρόπο μπορώ να δοκιμάσω να ανοίξω στην φροντίδα των άλλων.

 

Υπάρχει ανάγκη απο επικοινωνία και σύνδεση.

Εξερευνώ και μαθαίνω να επικοινωνώ και να συνδέομαι ουσιαστικά μέσα απο δημιουργικούς τρόπους.

 

Υπάρχει ανάγκη απο εκτόνωση και έκφραση.

Μοιραζόμαστε τρόπους με λιγότερη κριτική απέναντι στον εαυτό και στους άλλους.

 

Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή.

Υποστηρίζουμε την αλλαγή μέσα σε ένα πλαίσιο αποδοχής και σεβασμού της μοναδικότητας του καθενός μας. Η διαδικασία υποστηρίζει την αλληλεγγύη, την ισότητα, την μη-κριτική στάση. Η διαδικασία σέβεται την ανάγκη του κάθε μέλους και τον ρυθμό του.

 

Φτιάχνουμε μια κοινότητα υποστηρικτική!

 

Σε καιρούς ανάγκης οι κοινότητες ενώνονται.

Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετέχετε σε αυτές τις 6 συναντήσεις.

Θα βρισκόμαστε διαδικτυακά μία φορά την βδομάδα για να δημιουργήσουμε ένα υποστηρικτικό και ασφαλή χώρο για να μείνουμε συνδεδεμένοι, με το σώμα μας και με τους άλλους.

 

Για να δηλώσετε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σας στην διαδικτυακή ομάδα στήριξης και να λάβετε περισσότερες σχετικές πληροφορίες στέλνετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο tosohoro@gmail.com με τα παρακάτω στοιχεία:

όνομα -επίθετο – “διαδικτυακή ομάδα στήριξης”.

 

  • καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής 17 Μαρτίου 2021
  • δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία κίνησης ή χορού ή θεραπευτικής ομάδας
  • όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης μπορούν να συμμετέχουν
  • Η διάρκεια της συνάντησης είναι μιάμιση ώρα κάθε Τρίτη 19.30-21.00, απο την Τρίτη 23 Μαρτίου μέχρι την Τρίτη 27 Απριλίου 2021.
  • Το κόστος συνεισφοράς* είναι ευέλικτο απο 30 μέχρι 70 ευρώ για το σύνολο των έξι συναντήσεων.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

* Λαμβάνοντας υπόψιν τις οικονομικές δυσκολίες που πολλοί απο εμάς μπορεί να αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον και της δεδομένης επείγουσας και αυξημένης ανάγκης για υποστήριξη της ψυχικής μας υγείας, χωρίς να θέλει να αντικαταστήσει οποιαδήποτε κρατική μέριμνα για πρόληψη και φροντίδα των πολιτών του ανεπαρκούς συστήματος υγείας και απο ανάγκη για τόνωση της αλληλεγγύη και προσφορά στην κοινότητα, η συγκεκριμένη  υπηρεσία προσφέρεται με αρκετά μειωμένο κόστος για τους συμμετέχοντες. 

 

– – – – – – – –

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • με την δήλωση ενδιαφέροντος λαμβάνεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος, την διαδικασία πληρωμής, το περιεχόμενο των συναντήσεων και των αρχών της μεθοδολογίας που ακολουθείται και ένα ερωτηματολόγιο που χρειάζεται να συμπληρώσετε.
  • για τη συμμετοχή στη διαδικασία της ομάδας είναι απαραίτητη η ακόλουθη υλικοτεχνική υποδομή: υπολογιστής ή λάπτοπ ή τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο, με σύνδεση στο διαδίκτυο & λογισμικό υποστήριξης για την πλατφόρμα zoom.
  • για τη συμμετοχή στην ομάδα δεν χρειάζεται να έχετε καμιά καλλιτεχνική δεξιότητα και δεν θα σας ζητηθεί κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε άβολα.
  • η συμμετοχή στην ομάδα είναι εμπιστευτική και σέβεται τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος της Χοροθεραπείας https://gadt.gr/code-of-conduct/

 

– – – – – – – –

 

Συντονίζει: Αγγελική Μπιτζαράκη

Ψυχοθεραπεύτρια σωματικά/κινητικά επικεντρωμένη (MSc) 

Παρεμβαίνουσα μη-Κατευθυντική προσέγγιση 

Κοινωνική Ανθρωπολόγος

 

Η Αγγελική είναι ενεργή ψυχοθεραπεύτρια εκπαιδευμένη στην συστηματική και σε βάθος εμπλοκή του σώματος και της κίνησής του στη θεραπευτική διαδικασία. Δουλεύει στον χώρο της ψυχικής υγείας συστηματικά τα τελευταία 15 χρόνια. 

Ο τρόπος συντονισμού της ομάδας ακολουθεί τις αρχές τις Χοροκινητικής Ψυχοθεραπείας με βάση την παρεμβαίνουσα μη-κατευθυντική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία. Οι μέθοδοι και οι τεχνικές είναι ενημερωμένες απο σύγχρονες σωματικά επικεντρωμένες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους.  Η θεραπευτική πρακτική της σέβεται  και συνδέει τη λεκτική με την μη-λεκτική (σωματική, εκφραστική, δημιουργική)επικοινωνία και αφήγηση.  Σε αυτή την ομάδα θα προσφέρει τις γνώσεις, την εμπειρία και την εκπαίδευσή της στοχεύοντας να διευκολύνει την προσωπική ανάπτυξη και ευημερία των μελών και την ομάδας.