Δημιουργική Ομάδα Συνάντησης: Γνησιότητα-Αποδοχή-Ενσυναίσθηση

Δημιουργική Ομάδα Συνάντησης:
γνησιότητα-αποδοχή-ενσυναίσθηση

24-25-26 Φεβρουαρίου

Καταφύγιο Χορτιάτη

Διοργάνωση : Καταφύγιο Χορτιάτη και Αγγελική Μπιτζαράκη

Συντονισμός Εργαστηρίου :

Αγγελική Μπιτζαράκη (Χοροκινητική Ψυχοθεραπεύτρια GADTsr (MSc), Παρεμβαίνουσα μη-Κατευθυντική Θεραπεύτρια, Κοινωνική Ανθρωπολόγος)

– – –
Χρήσιμες πληροφορίες :
* Κόστος συμμετοχής: 200 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή στις διαδικασίες της ομάδας, πλήρης διατροφή και διαμονή).
* Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
* Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: 17 Φεβρουαρίου 2023
* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
* Για πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με την Αγγελική Μπιτζαράκη στο 6972131847.
* Για την κράτηση θέσης θα χρειαστεί προκαταβολή 50 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό.
* Το τριήμερο θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων.
* Σε περίπτωση ακύρωσης από τη μεριά της οργάνωσης η προκαταβολή θα επιστραφεί.
* Μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες με διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Απαιτούμενο να μπορεί ο συμμετέχοντας να περπατήσει μια ώρα προς και από το καταφύγιο στο μέρος που θα σταθμεύσουν τα οχήματα με μεγάλη πιθανότητα αναγκαστικής πεζοπορίας σε χιόνι.
* Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να έχουν την ετοιμότητα να δουλέψουν πάνω σε προσωπικό υλικό με τη συνοδεία της συντονίστριας.
* Πληροφορίες για το καταφύγιο : https://www.facebook.com/profile.php?id=100063621396592
– – –

Σε ποια/ον απευθύνεται:

Αυτό το κάλεσμα απευθύνεται σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η σύνδεση και η βαθύτερη σχέση τους με τον εαυτό τους, τους άλλους και τον κόσμο,την φύση, αναζητούν την σχέση με το σώμα τους και τη μη λεκτική επικοινωνία, λαχταρούν την συνάντηση με άλλους, θέλουν να εμπνευστούν και να ενισχυθούν για αλλαγή, ψάχνουν ανοίγματα για να δουν με μια άλλη ματιά τον κόσμο.

 

– – –

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Αυτό το διήμερο είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση και ανάπτυξη της γνησιότητας, της αποδοχής και της ενσυναίσθησης. Θα εξερευνήσουμε δημιουργικά αυτές τις τρεις θεμελιώδεις στάσεις/συνθήκες για την ολοκλήρωση του εαυτού και την ανάπτυξη πιο ικανοποιητικών και ουσιαστικών σχέσεων.

Μέσα σε ένα περιβάλλον γνησιότητας, αποδοχής και ενσυναίσθησης η ανάπτυξη του κάθε ανθρώπου προάγεται, η μάθηση συμβαίνει, η δημιουργικότητα αναδύεται και η θεραπεία υποστηρίζεται. Αυτές τις συνθήκες μπορούμε να τις αναζητούμε για εμάς και μπορούμε να τις δημιουργούμε για εμάς και για τους ανθρώπους μας. Αυτή την στάση την έχουμε ανάγκη από τους άλλους όπως και οι άλλοι την επιθυμούν από εμάς.
Με αυτές τις βασικές προϋποθέσεις το άνοιγμα, η δημιουργικότητα, η βαθιά σύνδεση με τους άλλους, τον κόσμο και την φύση μπορεί να ενεργοποιηθεί, να ευοδώσει, να έχει περισσότερες δυνατότητες στο μέλλον.

Στη διαδικασία αυτή δίνεται σημασία στην αδιάρρηκτη σχέση μεταξύ συναισθήματος-σκέψης-σώματος, στον εμπλουτισμό των τρόπων έκφρασης και επικοινωνίας και στη δημιουργία μιας εμπειρίας που θέλει να υποστηρίξει ισότιμες, βαθιές και προσωπικές σχέσεις και σύνδεση με τον εαυτό.
Η ομαδική αυτή διαδικασία εστιάζει στο εδώ και τώρα. Σε ένα ασφαλές και φροντιστικό πλαίσιο μέσα από τη δημιουργικότητα και άλλους εκφραστικούς τρόπους στόχος είναι η προσωπική και ομαδική ανάπτυξη μέσα απο τη συγκινησιακή εμπειρία.
Στην ομάδα προσφέρονται εργαλεία και εμπειρίες ώστε ο καθένας να μπορέσει να εξερευνήσει, να συνδεθεί, να αναστοχαστεί, να εκφραστεί δημιουργικά και να νοηματοδοτήσει.
Το διήμερο θα είναι βασισμένο πάνω στην Παρεμβαίνουσα μη-Κατευθυντική προσέγγιση στη Θεραπεία και στην Χοροκινητική Ψυχοθεραπεία, εμπλουτισμένο απο τις Δημιουργικές/Εκφραστικές Θεραπείες μέσω Τεχνών και από σωματικά επικεντρωμένες πρακτικές από τον χώρο της θεραπείας του τραύματος. Ερευνούμε για τρόπους και συνθήκες να δημιουργήσουμε θετικές εμπειρίες που θα εμπλουτίσουν τις πηγές μας και την ίδια στιγμή να διευκολύνουν την ανάδυση της επιθυμίας για μάθηση, επικοινωνία, δημιουργικότητα και ολοκλήρωση.
Η συντονίστρια θα ακολουθήσει τη δυναμική της ομάδας συνοδεύοντας τις αναδυόμενες ανάγκες και επιθυμίες γύρω απο τα ζητούμενα της γνησιότητας-αποδοχής-ενσυναίσθησης με κατάλληλες δημιουργικές προτάσεις.
– – –

Λίγα λόγια για την συντονίστρια :

Η Αγγελική είναι ενεργή ψυχοθεραπεύτρια εκπαιδευμένη στη συστηματική και σε βάθος εμπλοκή του σώματος και της κίνησης στη θεραπευτική διαδικασία. Δουλεύει στον τομέα της ψυχικής υγείας τα τελευταία 15 χρόνια. Ο τρόπος που διευκολύνει την ομαδική διαδικασία ενσωματώνει οργανικά τις αρχές της Χοροκινητικής Ψυχοθεραπείας και της Παρεμβαίνουσας μη Κατευθυντικής προσέγγισης. Οι μέθοδοι και οι τεχνικές της ενημερώνονται από σύγχρονες σωματικά επικεντρωμένες έρευνες και πρακτικές. Η θεραπευτική της πρακτική σέβεται και συνδέει την λεκτική με την μη λεκτική (σωματική, εκφραστική, δημιουργική) επικοινωνία.

 

– – –

Πρόγραμμα* :

Παρασκευή
17.30-18.30
συνάντηση στις κεραίες του Χορτιάτη για πεζοπορία μιας ώρας μέχρι το καταφύγιο
18.30-19.30
άφιξη στο καταφύγιο του Χορτιάτη // χρόνος τακτοποίησης και οργάνωσης // χρόνος για απογευματινό ρόφημα και γνωριμία
19.30-21.30
Ομάδα Συνάντησης
21.30-…
βραδυνό φαγητό // ελεύθερος χρόνος
Σάββατο
07.30-08.30
πρωινή Yoga (με επιπλέον οικονομική συνεισφορά για όποια/ον επιθυμεί να συμμετέχει)
08.30-09.30
πρωινό
09.30-13.00
Ομάδα Συνάντησης
13.30-14.30
μεσημεριανό φαγητό
14.30-17.30
ελεύθερος χρόνος
17.30-21.00
Ομάδα συνάντησης
21.30-..
βραδυνό φαγητό // ελεύθερος χρόνος
Κυριακή
07.30-08.30
πρωινή Yoga (με επιπλέον οικονομική συνεισφορά για όποιον/α επιθυμεί να συμμετέχει)
08.30-09.30
πρωινό
09.30-13.00
Ομάδα Συνάντησης
13.30-14.30
μεσημεριανό φαγητό
14.30-…
αναχώρηση // ελεύθερος χρόνος
– – –
*καθώς ο τρόπος οργάνωσης και πλαισίωσης της ομάδας συνάντησης επικεντρώνεται στην ανάγκη και στην επιθυμία των μελών της το πρόγραμμα μπορεί να έχει αποκλίσεις και εμπλουτισμό