Ατομική Διαδικτυακή Ψυχοθεραπεία – σωματικά/κινητικά επικεντρωμένη

Η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι ένας σύγχρονος εναλλακτικός τρόπος παροχής ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών που χρησιμοποιείται τα τελευταία 40 χρόνια. Ειδικά αυτή την περίοδο που οι μετακινήσεις είναι δύσκολες λόγω των μέτρων περιορισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρέχεται η δυνατότητα να μην διακόψει ο θεραπευόμενος την θεραπεία του ή να την ξεκινήσει διαδικτυακά.

 

Η Αγγελική Μπιτζαράκη έχει εμπειρία στην διαδικτυακή ψυχοθεραπεία απο το 2017.

Το σώμα και η κίνησή του καθώς και οι δημιουργικές διαδικασίες συνεχίζουν να είναι αναπόσπαστο και ουσιαστικό μέρος της θεραπείας. 

 

Πέραν των παρόντων συνθηκών η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία ενδείκνυται για ανθρώπους που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν πρόσβαση σε δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας, που ταξιδεύουν συχνά, που μπορεί να μεταναστεύουν κα.

 

  • Οι συνεδρίες μέσω διαδικτύου δεν διαφέρουν στο κόστος και στη διάρκεια απο τις δια ζώσης.
  • Η εξοικείωση με τον διαδικτυακό τρόπο και με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται αποτελεί μέρος της διαδικασίας.
  • Επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τη συμβατική ψυχοθεραπεία σε πολλά ζητήματα ψυχικής υγείας.

 

Η διαδικτυακή θεραπεία δεν είναι κατάλληλη για ανθρώπους που βιώνουν σοβαρά ζητήματα ψυχικής υγείας.

Πληροφορίες:

  • Πρώτο ραντεβού:
  • Για αρχή χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος/η να έρθει σε μια πρώτη επικοινωνία με την θεραπεύτρια. Μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο 6972131847 ή να στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στο tosohoro@gmail.com. Σε αυτή την πρώτη επικοινωνία μπορεί να δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το θέμα και την ανάγκη σας. Έπειτα συναποφασίζετε ένα πρώτο ραντεβού.
  • - Η διάρκεια των διαδικτυακών συνεδριών είναι 60 λεπτών και η συχνότητα διαμορφώνεται ανάλογα με την ανάγκη του θεραπευομένου.
  • - Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα